In memoriam: Rob van Horssen (1964-2022), mede oprichter Themis Pensioen Professionals

Op 21 april 2016 stonden we voor het notariskantoor en Rob was in een opperbeste stemming. Vandaag werd Themis Pensioen Professionals opgericht. Een aantal maanden ervoor waren de gesprekken gestart. Rob wilde heel graag de pensioenadvisering bij VIB Rob van Horssen professionaliseren en wilde dat bij voorkeur met mij en Corey Dekkers oppakken. Van Corey wist hij dat dat niet goed mogelijk was maar met mij wilde hij graag aan de slag.

Rob van Horssen
Nieuws
Datum: 05-12-2022

Voor mij was het het moment om ondernemer te worden en van Rob kon ik heel veel van het ondernemersschap leren. We kenden elkaar op dat moment redelijk goed. In de periode erna werd de band steeds hechter. Rob was authentiek, betrokken, eerlijk en warm, en net als ik, open. Dat nodigde uit om ook met elkaar de diepste gevoelens te delen. In 2018 hadden we al een diep gesprek over “is er leven na de dood?” Op dat moment wisten we niet dat we in 2020 en 2021 dat gesprek verder gingen verdiepen. Eind 2018 verkocht je VIB en ging je je volledig op Themis focussen.

In 2020, niet lang nadat we verhuisd waren naar Kerkenbos in Nijmegen sloeg het noodlot toe. Rob kreeg een diagnose die insloeg als een bom. “Ik moet je iets vertellen, Robbert. Ik heb ALS”. We hebben die middag samen gehuild. Direct zei Rob ook “maar ik ga je helpen om Themis voort te kunnen zetten.” Dat heeft hij gedaan.

Tot november 2021 probeerde hij nog zoveel als het kon te werken. Hij wilde niet sikkeneuren maar zoveel mogelijk nog doen wat kon. Rob kocht een boot omdat hij dat altijd al gewild had; hij ging weer meer doen met muziek. Wat was het geweldig dat hij vervolgens met Marvin Dee zijn “House of cards” kon opnemen en dat dit zo’succes werd! Rob nam me helemaal mee in de tussentijdse opnames en ik zag hem genieten! Wij zongen samen ook nog platen die hij mooi vond zoals “Scenes from an italian restaurant” en “How you gonna see me now”. Ik zal het nooit vergeten. “House of cards” bereikte zelfs de nummer 1-positie in de Gelderse top 100. Postuum wordt Rob nu ook zanger en muzikant genoemd. Geweldig moet hij dat vinden. Vóór deze plaat zou hij toch vooral “ondernemer” en mensenmens zijn genoemd.

In november liep het huurcontract in Nijmegen af. Je kon ook eigenlijk de trap niet meer op. Themis werd verplaatst naar Almere en heeft, ook dankzij Rob, de toekomst. We spraken elkaar afgelopen week toen je me vertelde dat het vrijdag zou eindigen. Je longen waren op. Je vertelde me ervan overtuigd te zijn mij in het hiernamaals tegen te komen. Dat geeft veel troost. Lieve Rob, ik zal je missen. Missen zoals je was: warm, betrokken en open. Ik wens Masja, Bo en Niek heel veel sterkte.

Robbert van Woerden, Almere 4 december 2022