Skyline

Over ons

Themis Pensioen Professionals is opgericht op 21 april 2016 door de partners Robbert van Woerden en Rob van Horssen.

 

Robbert van Woerden

Robbert is een zeer ervaren pensioendeskundige en beheerst het vak in de breedte én de diepte. Sinds 2019 is hij (mede)hoofdredacteur van het vakblad Pensioen & Praktijk. Zijn specialiteiten zijn met name pensioenproducten, pensioen- en echtscheiding, wijzigen van pensioenregelingen, waardeoverdracht en het oplossen van juridische pensioenvraagstukken. Denk bij pensioenvraagstukken bijvoorbeeld aan het begeleiden van ondernemingen die worden geconfronteerd met een verplichtstelling, onderzoeken naar wat nu daadwerkelijk tussen werkgever en werknemer aan pensioen is overeengekomen en de afwikkeling daarvan en diverse fiscale vraagstukken rond pensioen.

Robbert is onder meer werkzaam geweest als hoofd van de afdeling Fiscale en Juridische Zaken bij Pensioendesk Nederland te Baarn en heeft gewerkt als senior consultant bij KWPS te Amsterdam. Hij is een ervaren spreker op pensioencongressen maar verzorgt ook incompanytrainingen voor zowel werkgevers als werknemers. Begrijpelijk maken met voorbeelden is zijn credo. Hij is daarnaast een van de vaste sprekers op de HR-praktijkdagen van Vakmedianet.

Voor HR-adviseurs heeft hij een tweetal boeken geschreven.

Robbert heeft zowel een economische als een juridische achtergrond. Daarnaast is hij gecertificeerd financieel planner. Diverse werkgevers vragen Robbert om hun werknemers te informeren over hun pensioenregeling en hen te begeleiden bij keuze binnen de pensioenregeling en bijvoorbeeld waardeoverdracht.

Rob van Horssen

Rob is Register Makelaar in Assurantiën (RMIA) en gecertificeerd Pensioenspecialist. Hij is in 1989 de oprichter geweest van VIB Rob van Horssen BV, een gespecialiseerd financieel dienstverlener en assuradeur met vergunningen voor alle financiële deelgebieden. Door de jaren heen heeft hij het bedrijf uitgebreid en opgesplitst in diverse afdelingen met allemaal hun eigen specialisaties. Daaronder vallen onder andere het pensioenbedrijf, de bancaire dienstverlening, het verzekeringsbedrijf en de assuradeurentak (volmachtbedrijf).

Vanaf 1 april 2016 is het pensioenbedrijf ingebracht in de nieuwe entiteit Themis Pensioen Professionals BV. Omdat zijn hart bij pensioenadvisering ligt, heeft Rob besloten per 21 december 2018 zijn aandelen in VIB Rob van Horssen over te dragen en is hij afgetreden als algemeen directeur. Zijn focus ligt nu volledig bij Themis Pensioen Professionals en als directeur is hij verantwoordelijk voor alle afdelingen binnen het bedrijf.

Rob is auteur van diverse vakartikelen en heeft als columnist veel kritische artikelen geschreven. Naast de aandacht voor zijn gezin, sport hij graag (skiën, squash, hardlopen en fitness) en is hij ook een gepassioneerd privé-vlieger. Rob staat dicht bij zichzelf en stelt bij het adviseren de menselijke kant altijd voorop.