Skyline

Over ons

Themis Pensioen Professionals is opgericht op 21 april 2016 door de partners Robbert van Woerden en Rob van Horssen.

 

Robbert van Woerden

Robbert is een zeer ervaren pensioendeskundige en beheerst het vak in de breedte én de diepte. Sinds 2019 is hij (mede)hoofdredacteur van het vakblad Pensioen & Praktijk. Zijn specialiteiten zijn met name pensioenproducten, pensioen- en echtscheiding, wijzigen van pensioenregelingen, waardeoverdracht en het oplossen van juridische pensioenvraagstukken. Denk bij pensioenvraagstukken bijvoorbeeld aan het begeleiden van ondernemingen die worden geconfronteerd met een verplichtstelling, onderzoeken naar wat nu daadwerkelijk tussen werkgever en werknemer aan pensioen is overeengekomen en de afwikkeling daarvan en diverse fiscale vraagstukken rond pensioen.

Robbert is onder meer werkzaam geweest als hoofd van de afdeling Fiscale en Juridische Zaken bij Pensioendesk Nederland te Baarn en heeft gewerkt als senior consultant bij KWPS te Amsterdam. Hij is een ervaren spreker op pensioencongressen maar verzorgt ook incompanytrainingen voor zowel werkgevers als werknemers. Begrijpelijk maken met voorbeelden is zijn credo. Hij is daarnaast een van de vaste sprekers op de HR-praktijkdagen van Vakmedianet.

Voor HR-adviseurs heeft hij een tweetal boeken geschreven.

Robbert heeft zowel een economische als een juridische achtergrond. Daarnaast is hij gecertificeerd financieel planner. Diverse werkgevers vragen Robbert om hun werknemers te informeren over hun pensioenregeling en hen te begeleiden bij keuze binnen de pensioenregeling en bijvoorbeeld waardeoverdracht.