Ondernemer en bestuurder

Directeuren grootaandeelhouders

Themis Pensioen Professionals kan u helpen met veel financiële vraagstukken. Wij zijn met name gespecialiseerd in het pensioen van de directeur grootaandeelhouder. Veel directeuren hebben hun pensioen (geheel of gedeeltelijk) ondergebracht in hun eigen onderneming. De mogelijkheden daartoe zijn met inwerkingtreding van nieuwe wetgeving beëindigd 

De afwikkeling van pensioen in eigen beheer is ingewikkeld. Er is een goedkeuring verleend om de aanspraak bij de commerciële waarde af te stempelen naar de fiscale waarde volgens de vennootschapsbelasting. Daarna kan het pensioen worden afgekocht of worden omgezet in een oudedagsverplichting. Van uw partner wordt een akkoord gevraagd indien u uw pensioen wenst af te stempelen. Themis kan de dga dan wel de partner begeleiden in het maken van een keuze die bij hen het beste past. Daarbij werken we vaak samen met accountantskantoren en belastingadviseurs. 

Wij zijn daarnaast gespecialiseerd in de juiste afhandeling van (gedeeltelijk) verzekerde pensioenen van de directeur grootaandeelhouder. Veel accountants mogen dat niet omdat de afwikkeling valt onder de reikwijdte van de Wft-pensioenvergunning.

Meer inhoudelijke informatie vind u in onderstaande links:

PE uitgelicht
Artikel Pensioenadvies

Ook bij de afwikkelingen van echtscheidingen ten aanzien van het pensioen in eigen beheer kunnen wij u van dienst zijn. Artikelen van Themis Pensioen Professionals over pensioen van de directeur grootaandeelhouder vindt u hier.